Dagbog fra Berlin 2014


   
Deltagere:

Gary, Sule, Defjog og Klaus (Afbud fra Fimse)

   

Indledning: 

Så havde Lord Bendtner endelig fundet en ny klub og valget var faldet på Wolfsburg som ikke ligger så langt fra Berlin, så oplagt til en Tysklandstur i Sule forældres lejlighed i Berlin. Fandt en weekend hvor Wolfsburg skulle spille hjemme torsdag og søndag, da vi havde 2 muligheder for at se dem spille. Defjog, som kender Bendtner” kunne selvfølgelig skaffe fribilletter, som han havde påstået mange gange før. Sule, som ikke kunne vente, købte flybilletter til sig selv med det samme, mens vi andre lige skulle undersøge om vi kunne få fri for arbejde. Fik også købt billetter til Eisbären Berlin som spillede om fredagen og Hertha Berlin – Bayern München som spillede om lørdagen.

Sule var hurtig ved tasterne, da kampen blev udsolgt på under 30 min. Problemet var så Wolfsburg billetterne, da Defjog ikke kunne få fribilletter alligevel. Købte så selv billetter til Wolfsburg – Everton til om torsdagen og afventede lige med søndagskampen. Gary fik købt billige togbilletter til Wolfsburg, så vi også kunne komme frem og tilbage. Da alt var faldet på plads kom der desværre et kedeligt afbud til turen. Fimse var blevet sygemeldt pga. stress og måtte ikke forlade landet, så han kunne ikke komme med. Må værre tempoet i Afrika han havde vænnet sig til mens han havde været dernede i et 1 år. Hørte Tumler om han ville med i stedet for, men han kunne ikke få fri for arbejde, men Klaus var frisk så han fik pladsen i stedet for.

1. dag - Afrejse fra Danmark og Wolfsburg - Everton

Endelig kom dagen vi skulle afsted til Berlin. Vi havde aftalt at mødes kl. 7.15 i lufthavnen, men der var gået noget galt i Gary planlægning, så han var i lufthavnen kl. 5.15 og ringede og vækkede Defjog, da han ikke kunne forstå hvorfor de ikke var kommet. Det kostede lige en omgang senere. Gary lagde sig til at sove én times tid inden de andre kom. Fik tjekket os ind og havde tid til julebryg (Gary’s omgang.) Fandt derefter vores fly og pladser. Flyveturen til Berlin tog kun omkring 40 min., men nået lige en hurtig omgang inden vi ankom. Sule tabte kuffertvæddemålet selvom Gary var den eneste der havde en kuffert med, men der var fyldt på flyet, så de andres håndbagage var også kommet i bagagerummet. Da vi kom ud af lufthavnen opdagede vi at der var møg koldt i Berlin og vi fandt hurtigt en taxa til lejligheden. Havde købt køre øl, men dem måtte vi først ikke drikke, men da vi havde kørt lidt var det ok alligevel. Ankom til lejligheden, hvor Gary og Sule boede på det ene værelse og Defjog og Klaus på det andet. Defjog opdagede at han havde glemt at tage sengetøj med, så det måtte han undvære.

Gik på den lokale grillbar, hvor vi fik lidt at spise. Da vi skulle med toget til Wolfsburg lidt over kl. 14 tog vi hurtigt afsted til hovedbanegården, hvor vi fandt et sted hvor vi kunne få noget at drikke inden vi skulle med toget. Vi købte også en carrywurst. Købte en bunke øl til turen og nogle dårlige grape sodavand med alkohol som ikke smagte godt. Vi var med samme tog som en masse Everton fans som tømte toget for øl, så der var lukket der for nye forsyningen. Ankom til Wolfsburg ,hvor vi prøvede at finde et godt sted at få nogle øl, men kunne ikke rigtig finde et sted og det var bidende koldt, så vi fandt et halvt mad/bar sted. Sule bestilte en pizza og Defjog nogle hvidløgsbrød, mens Gary og Klaus drak øl. Efter én enkelt omgang gik vi imod stadionet, hvor Sule selvfølgelig skulle i souvenirshoppen. Mens Sule var derinde så Gary og Defjog Wolfsburg spillerbus ankomme, men vi kunne ikke komme nær denne, så Defjog kunne ikke hilse på Bendtner. Gik derefter indenfor, hvor man ikke kunne betale med kontanter i boderne, så Sule købte et kreditkort man skulle bruge i stedet for. I deres brandert fik Sule og Gary købt 12 let øl selvom de spurgte flere gange om vi nu var sikker og oplyste der ikke var alkohol i, men nej vi skulle have 12 stk.

Fandt vores pladser og begyndte at drikke vores super øl. Gary blev sulten, så han købte en pølse i brød og 2 kringler efter en længere forhandling med boden om hvad man kunne få for restbeløbet på kortet. Kampen var ikke det større, men Bentdner var med hele kampen. Everton vandt dog 2-0 uden at spille godt. Det var hundekoldt under hele kampen, da der var -6 grader og det blæste, så vi gik lige efter slutfløjtet og gik direkte imod togstationen. Var en masse politi over det hele, men der var ingen problemer. Der lå en Mc Donalds på togstationen, hvor Sule købte en masse burgere, som vi spiste mens vi ventede på toget og så på Everton’s fans der var på vej hjem. Var en masse fans der skulle med samme tog som os, men vi fandt en siddeplads, hvor vi drak vores køre øl vi havde købt inden turen hjem. Toget var noget gammelt bras, men det kunne køre hurtigt og vi stoppede næsten ingen steder inden vi ankom til Berlin. Fremme stod alle folk af toget, men vi opdagede det kørte et stop mere, så vi hoppede ombord igen og kørte videre. Stod at næsten hjemme ved lejligheden, men skulle lige gå et stykke inden vi var fremme. Ville have lidt natmad på den lokale grillbar, men de var løbet tør for kød, så vi gik ind på baren ved siden af og fik en omgang i stedet for. Efter dette fandt vi dog en anden grillbar, hvor vi fik lidt at spise inden vi gik tilbage til lejligheden. Dette afsluttede første dag, da folk hurtigt fandt sengen herefter.

2. dag - Eisbären Berlin - Krefeld Pinguine

Var oppe kl. 8.45 lidt trætte efter dagen før. Sule og Defjog gik ned og handlede lidt morgenmad m.m., så vi havde noget at spise og drikke. Satte os til at spise og fik en morgendrink på nær Defjog som var dårlig, så han måtte lige en tur i seng og sove lidt. Fik os gjort klar og forlod lejligheden kl. 12, med Defjog som dagens guide. Fik købt vores gruppekort og drikke øl til togturen. Vi havde planlagt at tage en tur ind til Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, hvor der skulle være et stort julemarked. Var også en masse boder m.m. vi gik lidt rundt og så på. Var dog en hjemløs der fulgte med os rundt. Var vores øl vi gik og drak han var ude efter, så han fik dem selvfølgelig da vi fandt ud af det.

Fik smagt en masse forskellige tyske julespecialiteter i flydende form naturligvis. Defjog havde dog det problem, at han ikke kunne drikke af koppen uden af få flødeskum på sin store næse.  Man skulle dog huske at aflevere de forskellige kopper igen, da der var en voldsom pant på disse. Da vi gik rundt på pladsen opdagede Sule en Hertha Berlin fanshop som han selvfølgelig skulle ind i og købe en masse souvenirer i. Da han var færdig her gik vi på jagt efter en Bayern München shop som vi havde hørt i radioen skulle ligge i Berlin. Fandt butikken i et stort indkøbscenter, så Klaus var glad og gik på indkøb. Vi andre opdagede at der var gratis internettet i centeret, hvilket der ikke var mange steder, så vi fandt et sted hvor vi kunne sidde og så var alle dybt optaget af deres telefoner. Besluttet os for at få lidt at spise inden vi skulle ind og se ishockey. Defjog var dog så smart at købe 2 citron øl, da han ikke kunne finde ud af at spørge efter nogle normale ligesom os andre, så tak for det Dejog.

Var tid til at finde O2 hallen, hvor vi skulle se hockey. Dette betyd vi skulle med en masse forskellige tog inden vi ankom, men det lykkes at komme frem. Gik indenfor med det samme, da det var koldt udenfor igen. Sule mente der lå en stor fanshop indenfor, men han kunne ikke finde den. Hænger nok samme med alle de gange han har set hockey har været i en brandert, så den fandt vi ikke. Fandt dog vores pladser og så holdene varme op. Gary stod for afhentning af øl under kampen. Var god stemning i hallen. Selve kampen sluttede 3-3 og der skulle forlængede spilletid og straffeslag til inden Eisbären Berlin vandt kampen. Efter kampen begav vi os hjem af imod lejligheden, hvor Sule ville ned og spise på den indiske restaurant som er hans ynglings madsted. Køkkenet var dog lukket da vi ankom, så vi kunne ikke få noget at spise der. Der ligger en Argentinsk restaurant lige overfor og de havde stadigvæk åben og der var 50% på maden, så der satte vi os ind og fik noget at spise. Vi bestilte alle sammen wienersnitzel, men det skulle vi ikke have gjort, da den var tør og ikke sær god. Den var så dårlig, at Sule ikke kunne drikke sin øl op, og måtte efterlade den, men det var i hvert fald billigt, så den ros skal de have. Gik tilbage til lejligheden, hvor Sule var træt og gik i seng. Vi andre fik lige et på godnatdrinks, men Defjog prøvede at lære tysk og påstod han ville gå til tysk, når han kom hjem igen. Gik i seng efter denne påstand. 

3. dag - Hertha Berlin - Bayern München

Stod op kl. 9.30 og var parat til dagens kamp. Fik nogle morgendrinks, men vi spille på ”Sule Bet” som gav nogle gode odds på kampen. Tog imod stadionet i god tid, men inden vi kom med toget skulle Klaus have noget at spise på den lokale grillbar mens vi andre fik en lille øl. Fandt derefter toget og kørte direkte herud. Sule havde fundet ud af at der lå en bar lige ved siden af stadionet, så her gik vi hen imod. Det viste sig dog det var en Bayern bar, men det gjorde ikke noget, da Klaus er Bayern fan. Gik indenfor men kunne ikke få nogle siddepladser, da de alle var optaget, men fandt et hjørne vi kunne stå i. Fik en enkelt omgang inden Sule og Defjog gik ud for at hente vores billetter som kunne hentes 2 timer inden kickoff. Tog dem 45 min. at få dem og komme tilbage til baren igen. I mellemtiden havde Klaus og Gary fundet et sted vi kunne sidde ned. Fik et par ekstra omgange inden vi købte en wienersnitzel i bolle på nær Sule der ikke var sulten.

Besluttede os for at gå ind og finde vores pladser, men der var en lang kø ved indgangen, men Sule havde en plan. Man skulle bare gå lidt rundt en stadionet og hen til en anden indgang og der var køen ikke så lang og vi kom indenfor. Fandt vores pladser og så holdene varme op. Det var Sule’s tur til at hente øl, men han havde ”nej hatten” på og ville ikke hente. Defjog sprang til og hentede øl til os. Var ikke så koldt som Wolfsburg kampen, men stadigvæk koldt.  I halvlegen skulle vi på toilettet men det var lettere sagt end gjort, da der var mega kø, men vi kom da derud til sidste. Sule gav også øl i halvlegen, så han var blevet god igen. Selve kampen sad Bayern på og vandt også 1-0. Gary vandt på ”Sule Bet”, da han havde Robben som første målscore til 5 x igen, så han vandt 10 Eur for 2 Eur, så det var ok. Gik imod toget efter kampen, hvor der var mange mennesker. Holdt et tog som vi kunne komme ind i og få en siddeplads, men fandt ud af det først kørte om 25 min, så det var grunden til folk fandt andre toge. Vi blev dog siddende og ventet på det kørte, da der i det mindste var varmt.

Kørte ind til centrum for at finde et sted at spise, men kunne ikke rigtig finde noget, men fandt en indisk restaurant som Sule gerne ville ind på, så der gik vi ind. Maden var ikke det store og Sule kunne ikke drikke sin øl op igen. Da vi skulle gå skulle Defjog lige på toilettet, så vi gemte os for ham, så da han kom ud kunne han ikke finde os. Han løb lige forbi Klaus inden han fandt Sule og Gary. Defjog ville gerne på ”Das Kloe”, så vi begav os af sted, hvilket igen betyd en masse tog skifte inden vi kom frem. Da vi endelig kom derhen var der en lang kø og vi fik af vide at der minimum gik 20 min. inden vi kunne komme ind. Det var blevet koldt og blæsende, så vi droppet det og fandt en taxa til lejligheden. Vel fremme tog vi lige en tur i Penney markedet og handlede lidt ind til morgenmad og ekstra drikkelse. Da vi kom op i lejligheden var folk trætte og drak kun lidt. Vi besluttede at se en film (Life of Brian), men Defjog ville ikke se film så han gik i seng. Klaus gik også i seng efter ca. 45 min. af filmen, mens Sule og Gary lige så 20 min. mere inden de også gik i seng.          

4. dag - Slappe af dag

Denne dag blev en slapperdag, da folk var begyndt at være trætte. Vi var oppe kl. 10 og så højdepunkter i fjernsynet for de tyske kampe dagen før, mens vi fik lidt at drikke. Defjog og Klaus var dog optaget at deres mobiltelefoner, da de havde gang i et spil. Gary lavede morgenmad bestående af æg og bacon på brød. Wolfsburg spillede igen på hjemmebane i dag og det var planen vi skulle have været ude og se dem, men Defjog kunne ikke skaffe billetter hjemmefra som lovede, så vi havde ikke købt billige togbilletter. Han kunne dog lige pludselig skaffe dem da vi var i Berlin, men problemet var at toget kostede ca. kr. 650,- pr. person t/r. Da vejret var super koldt og vi var trætte valgte vi at blive i lejligheden og finde et sted og se kampen senere. Da vi var færdige med højdepunkterne valgt folk at spille en omgang hjertefri på nær Gary som valgte at blive på sofaen og se håndbold.

Efter spillet var det blevet tid til at finde et sted at se bold, så vi gik over gaden til en sportsbar der lå lige overfor, hvor vi kunne se bold og få øl. Sule og Defjog oprettede hver især deres betting firma, hvor de så spillede hos hinanden under kampen. Da det også var en spillehal havde de et par spillemaskinen stående lige ved siden af hvor vi sad der larmede hele tiden og var meget populære, da folk hele tiden skulle spille på dem. Efter fodboldskampen, så vi håndbold. Defjog valgte også da det var hans omgang kun at give til ham og Sule selvom vi på hele turen havde givet til alle når det var ens omgang. Kunne måske have noget at gøre med at han havde spillet alle sine penge op hos ”Sule Bet” Gik bag efter over på den indiske restaurant, som ville servere for os denne gang. Ejeren genkendte Sule med det samme, da han havde været der mange gange før. Fik bestilt noget mad og opdagede der var gratis Wi-Fi, så folk var på deres telefonen igen. Efter maden gik vi tilbage til lejligheden, hvor Sule og Defjog gik i seng med det samme. Klaus og Gary fik lige en godnat drink, mens de så lidt fjernsyn. Klaus valgte også at gå i seng efter ca. 20 min, mens Gary blev oppe og så en film færdig inden han også gik i seng.             

5. dag - Hjemrejse

Dette var den sidste dag vi have i Berlin for denne omgang. Vi stod op kl. 10, men Defjog og Klaus havde allerede ligget og spillet på deres mobil et par timer. Tingene gik ikke hurtigt denne her dag, men Gary fik lavet lidt morgenmad. Fik slet ikke noget alkohol at drikke denne her morgen eller eftermiddag. Efter morgenmaden begyndte vi at rydde op og pakke vores kufferter, så vi var klar til at rejse hjem. Vi skulle dog først flyve kl. 19, så vi havde masser af tid i overskud efter vi var færdige med det huslige. Vi valgte at fordrive tiden med at se ”Hvidstensgruppen”. Sule havde dog valgt at slukke for varmen, så blev koldere og koldere i lejligheden. Vi besluttede os for at gå ned på indiske for at spise frokost og fordrive lidt ekstra tid, da de også havde Wi-Fi. Ejeren blev glad for at se os igen og vi fik det samme bord som dagen før, men det var heller ikke svært, da vi var de eneste derinde igen.

Fik ham til at ringe efter en taxa til lufthavnen. Den kom hurtigt, men det var lidt trafikkaos, så var ikke nemt at komme derfra. Kom dog ud til lufthavnen, hvor vi valgt at gå hen til den forkerte terminal, så vi måtte en tur tilbage til den rigtige igennem kulden igen selvfølgelig. Fik tjekket ind uden problemer og Defjog fik købt lidt gaver til kærsten. Fandt en Irsk pub, hvor Gary og Sule fik dagens første øl, mens Defjog og Klaus var optaget af deres mobiler igen. Da gaten kom frem gik vi ud til flyet, hvor håndbagagen fik lov til at komme med denne gang. Skete ikke det store på flyturen hjem. Sule skulle dog lige have en flyve øl inden vi ankom tilbage til Danmark igen. Gik hen for at hente Gary’s kuffert som naturligvis kom på det bagagebånd der lå længst væk og Gary tabte selvfølgelig kuffertvæddemålet, men giver sig selv, da han var den eneste med en kuffert. Fik givet de forskellige ting til folk som havde været med i Gary’s kuffert og fik sagt pænt farvel og tak for turen inden vi gik i 3 forskellige retninger. Havde været en kold tur, men en god tur.